Diamel

Stoni zaslađivač na bazi fruktoze i sorbitola, u prahu
kod dijabetesa i dijeta
Diamel Diamel
DIAMEL je prehrambeni proizvod na bazi fruktoze i sorbitola koji se koristi kao sredstvo za zaslađivanje hrane i napitaka. Preporučuje se svim osobama kao zamena za konzumni šećer, a naročito dijabetičarima i osobama na dijetama. Poznato je da fruktoza i sorbitol nakon konzumiranja ne dovode do naglog skoka šećera u krvi jer njihov metabolizam ne zahteva insulin. Sorbitol prisutan u Diamelu reguliše probavu jer vezuje vodu i olakšava pražnjenje. Prekomerna upotreba može da izazove laksativni efekat.

DIAMEL ima 18% nižu energetsku vrednost od konzumnog šećera. U ishrani se koristi na isti način i u istoj količini kao konzumni šećer. Termostabilan je pa se može koristiti za pripremu hrane i napitaka pri povišenim temperaturama.

Dnevno se može uzeti do 80g Diamela, ravnomerno raspoređeno u toku dana.

Proizvod sadrži fruktozu i sorbitol u jednakim količinama.

Energetska vrednost je 330 kCal na 100g proizvoda.

Komercijalna pakovanja:

Dozna od 250 g, pogodna za kućnu primenu.
Kutija sa 40 kesica od po 5g, koje su praktične za pojedinačno doziranje i primenu na različitim mestima.

Diamel je dostupan u svim bolje snadbevenim veleprodajnim i maloprodajnim mestima- marketima, specijalizovanim prodavnicama zdrave hrane i apotekama.

Nazad